Technasium O&O

 

Technasium

ISW Hoogeland biedt leerlingen de mogelijkheid de richting Technasium te volgen. Op het Technasium maak je op een praktische manier kennis met de verschillende aspecten van  technologie. Doordat je in projecten werkt aan echte opdrachten ben je straks beter voor­bereid op een studie of vervolgopleiding.

 

Onderzoek & Ontwerpen

Op het Technasium volg je 5 uur in de week het vak O&O, waar je vier projecten op jaarbasis afrond. Voor elk project staat ongeveer 40 uur (8 weken). Diverse bedrijven zijn jullie opdrachtgevers voor de projecten. De samenwerking met bedrijven en het vervolgonderwijs is heel belangrijk op het Technasium. Je merkt dit doordat het bedrijf jullie zelf de opdracht verstrekt en het product, onderzoek of ontwerp mede beoordeelt. Bij sommige projecten wordt je begeleid door studenten of docenten uit het vervolgonderwijs of worden er practica georganiseerd op de Haagse Hogeschool in Delft.

Het programma

Technasium betekent werken in projecten. We werken aan vaardigheden als onderzoeken en ontwerpen, maar ook samenwerken, plannen, taken verdelen en creatieve oplossingen bedenken zijn vaardigheden die volop ontwikkeld worden. Het vak O&O is een examenvak en kan dan ook tot en met 5 havo en 6 vwo gevolgd worden. Wedstrijden, bedrijfsbezoeken en practica maken onderdeel uit van dit uitdagende programma.

 

Voorbeeld van een project waar we in klas 1 dit jaar aan werken is het ontwerpen van de buitenruimte van een woonwijk. De opdrachtgever, Van der Waal en Partners, heeft op het bedrijf zelf de opdracht aan de leerlingen toegelicht. Vervolgens zijn de leerlingen aan de slag gegaan met zich te oriënteren op het probleem. Ze doen onderzoek, gaan onder begeleiding de “buitenruimte” verkennen en komen tot vernieuwende oplossingen.

 

Voor wie?

Om voor Technasium in aanmerking te komen, heb je van de basisschool een duidelijk havo of vwo-advies nodig. We kijken echter niet alleen naar je cijfers maar ook naar je motivatie, doorzettingsvermogen en studiehouding. Dat doen we dit jaar op woensdag 15 april tijdens een selectiemiddag bij ons op school. Op deze middag zal aan de leerlingen tevens gevraagd worden een korte motivatiebrief te schrijven.

 

De kosten voor het Technasium bedragen €150,- per schooljaar.

 

Is Technasium echt iets voor jou, geef dit dan aan op het inschrijfformulier. Na inschrijving ontvang je zo spoedig mogelijk een uitnodiging voor de selectiemiddag.

 

Meer informatie

Wil je het allemaal nog een keer rustig doorlezen? Meer informatie is te vinden in deze folder.