Schoolconcert 2009

Voor de negende keer organiseerde onze opleiding het jaarlijks popconcert onder leiding van muziekleraar Martin Verheesen. Het concert kreeg dit jaar de titel mee van “Living on a prayer.” In het voorwoord van het programmaboekje werd duidelijk gemaakt dat het concert dit jaar in het teken zou staan van de strijd tegen kanker vanwege onze Grote Actie in juni 2010. 
Belangrijke waarden in het leven zijn liefde en vriendschap en dat altijd zo blijven. De muziekkeuze was daarop afgestemd. Nieuw element  was dat er dit jaar maar liefst zes concerten werden geprogrammeerd. Maar ook nu waren de kaarten net zo snel uitverkocht als andere jaren. De gele BHV-hesjes hielpen goed om de orde te bewaren tijdens de hectische kaartverkoop.
 
Toen ik om 19.10 bij school kwam, stond er de traditionele rij wachtenden buiten. Deze keer was dat op een rode loper en met lichtgevende kerstversiering. Daarna kon je om 19.30 uur naar binnen en in de hal begon het muziekfestijn met enkele kerstliedjes. Vervolgens mocht de hele meute naar de aula en de zaal was nu diagonaal ingericht met twee podia met even zovele bands en koren. Dat was erg overzichtelijk. Een imposante stellage van Maranta wekte grote verwachtingen. Twee kerstvrouwtjes zaten op het ingepakt beeld en leidden de toeschouwers met cabaretachtige opmerkingen naar hun plaats. En toen begon het…..
 
Vanaf 20.00 kwam er weer die geweldige show op de planken zoals we die van de laatste jaren kennen. De muziekkeuze vond ik toch bepaald anders vergeleken met de jaren ervoor en omdat ik al de opa-leeftijd heb, was het ook nog herkenbare muziek voor mij. (The Rolling Stones met Angie van Lotte, Meatloaf van Pascal en Naomi, Queen (zie hieronder) , Jimmi Hendrix (met  vooral Max en Ilona).
Als leraar Nederlands ben ik bovendien nog altijd gecharmeerd van Nederlandstalige popmuziek en ook die kwam in het programma voor (Van Dik Hout met Laura en Anouk) en De Dijk (met Geert en Frank). Natuurlijk was er ook moderne muziek: zo werd  Ilse de Lange vertokt door Tessa Hoogenraad, Coldplay door Joël en Lennart en beet Carmen CC de spits af met Bon Jovi.
 
Ook in de pauze en na afloop werd je niet “met rust gelaten.” De band speelde in de hal rustig door, de libdub van isw4life werd natuurlijk vertoond en de kerstvrouwtjes kwamen met de bedelbak rond. Hopelijk levert dat nog extra inkomsten voor onze actie op en ik verwacht het eerlijk gezegd wel.
 
Wanneer je iets dergelijks met de hele school doet ( er doen opnieuw bijna 200 leerlingen mee) snap je wel dat het ene nummer beter uit de bus komt dan het andere, maar over het geheel genomen vond ik  de kwaliteit hoog. Bovendien heb ik maar één voorstelling gezien en woensdag kan het natuurlijk anders zijn dan vrijdag. Maar er zijn natuurlijk altijd hoogtepunten. Het slotnummer voor de pauze “Anything voor Love” hakte er mooi in  en Denise die zich na de pauze zelf  begeleidde op de piano met “ Use somebody.” was ook heel goed op dreef. Het kippenvel op je armen kwam natuurlijk toch bij de zang van onze Champions League deelneemster Wendy Krikken die “Who wants to Live Forever” van Queen fenomenaal zong. Voor de kwaliteit van het schoolconcert zou je hopen dat ze zou zakken, zodat ze volgend jaar nog een keer kan meedoen. Maar ik denk dat we afscheid van haar zullen moeten nemen.
 
De acts werden in een vlot tempo achter elkaar opgevoerd : je kon genieten van dansacts, komische intermezzo’s met kleine kerstmannetjes met sneeuwpopneuzen, en gitaarsolo’s. De techniek verliep vlekkeloos. De gitaristen, toetsenisten en de drummers waren geweldig. Ook enkele van hen zullen we na volgend jaar gaan missen, maar wellicht staan er gewoon weer andere talenten op.
 
Na het slotnummer Viva la Vida (Leven het leven) kwam er nog een mooie toegift, waarbij de zaal helemaal loskwam. Kortom, het was een avondje topamusement en mijn trotse gevoel op de school die ISW heet, was in deze decembermaand weer helemaal terug. 
 
Natuurlijk kun je niet alle namen noemen bij zo’n korte recensie. Daarom iedere medewerker aan het concert van 2009 ( voor en achter het podium) “dikke pluim voor alles wat er geleverd werd. Ik kijk al uit naar het jubileumconcert “(De Tiende van Martin).
klik hier voor de foto's van het popconcert.
C.G. van der Pol