Engels in alle leerjaren

Op de basisschool heb je al enkele jaren Engels gehad.  In de eerste klas herhalen we de stof die je op de basisschool hebt gehad en al snel beginnen we aan nieuwe leerstof. Je krijgt 3 lessen per week.

Wij gebruiken de methode New Interface. Je krijgt een lesboek en een werkboek, maar je kunt ook gebruik maken van de site die bij het boek hoort.

Op deze site vind je extra oefeningen om woordjes en grammatica te leren maar ook luistermateriaal en grammatica animaties.

Bij elk hoofdstuk krijg je een filmpje over Engeland te zien waarover je vragen moet beantwoorden.

In de mediatheek staan heel veel leuke Engelse boekjes die je al snel kunt lezen. Tijdens de les lezen we af en toe First News, dat is een Engelse krant voor jongeren.

Je krijgt elke dag huiswerk voor Engels, je mag hier vaak tijdens de les al aan beginnen. Je moet oefeningen maken en woordjes en zinnen leren die worden overhoord. Meestal ben je ongeveer 20 minuten bezig met je huiswerk.

In klas 2 beginnen we met presentaties in het Engels.

Engels is een belangrijke taal omdat veel vervolgopleidingen in het Engels zijn of Engelse boeken gebruiken.

 

Het is ook mogelijk om mee te doen aan het Anglia project, dit is niet verplicht. Je bereidt je zelfstandig, in je eigen tijd, voor op een examen op je eigen niveau. Je kiest het niveau in overleg met je docent. Er zijn geen aparte lessen. Als je iets wilt vragen ga je naar je eigen docent of naar het Anglia spreekuur.

Er is een oefenboek, maar je kunt ook oefenen op een site.

Je kunt meerdere jaren meedoen en steeds een hoger niveau kiezen. Op onze school kun je kiezen uit 6 niveaus.

De hoogste niveaus geven toegang tot Engelse universiteiten en hogescholen.

Het is heel leuk en leerzaam om aan mee te doen.