werkweekbrugklas 2013

 
Werkweek brugklas: de basis is weer gelegd!
 
Ook aan het begin van dit schooljaar zijn de leerlingen van de brugklas op werkweek geweest. Er stonden twee dagen in het Westland op het programma en drie dagen in Limburg, waar we te gast waren in het kamphuis "De Peelhaas".
 
 
De week begon verrassend met metershoge golven voor de surfschool van Freek Ruijgrok in Hoek van Holland. De leerlingen trotseerden met veel bravoure de grote klappers die op hen afkwamen en met veel enthousiasme werden de golven bereden. In tegenstelling tot een meterslange walvis die even verderop aanspoelde lieten onze leerlingen zich niet kennen en kwamen zij allen ongeschonden uit de strijd. Het was genieten en dankzij de professionele begeleiding zijn de beginselen van het bodyboarden/golfsurfen inmiddels onder de knie.
 
De tweede dag stond in het teken van de dansdag. Onder de bezielende leiding van mevrouw Mooij en ondersteund door professionele dansdocenten werd er 's middags gewerkt aan een voorstelling, die 's avonds aan de ouders en andere belangstellenden werd getoond. Erg knap hoe de kinderen in een korte tijd tot zo'n mooie presentatie zijn gekomen!
 
En dan Limburg. Wat een unieke dagen waren het! Een greep uit alle belevenissen: lachen, gieren brullen tijdens "ik hou van Holland", leren samenwerken tijdens de door de assistenten bedachte spelletjesmiddag, griezelen tijdens de spooktocht, afgeblaft worden door Sergeant Koekwaus, de hersenen aan het werk zetten tijdens een spannende quiz, elkaar diep in de ogen kijken tijdens het anti-pestproject, samen sporten tijdens de sportdag, gek doen tijdens de bonte avond en dansen op de ISW-dans tijdens de disco. Wat hebben we genoten en wat hebben we een mooie basis gelegd voor de komende jaren!
 
Met dank aan alle docenten en assistenten én natuurlijk aan alle kinderen van de brugklas: het was super! Groetjes van het werkweekteam brugklas.
 
De foto's vindt u in onze gallery:
 
Tijdens de werkweek hebben de brugklassers kennis gemaakt met golfsurfen
Op dinsdag 17 september hebben zij de dansvoorstelling van holywood tot bolywood opgevoerd.
Ook op donderdag 19 september was er een uitvoering van deze dansvoorstelling.