Technasium

Gek op techniek en technologie?
Wil je op een praktische manier kennis maken met techniek en technologie? Dan is het Technasium op ISW Hoogeland misschien iets voor jou! Je werkt aan echte problemen/opdrachten zodat je straks beter bent voorbereid op een studie in de technische richting. Naast extra lessen Onderzoek & Ontwerpen zijn excursies, bedrijfsbezoeken en het geven van presentaties onderdeel van het programma.

Onderzoek en Ontwerpen
Je volgt 5 uur in de week het vak O&O, waar je vier projecten op jaarbasis afrond. Voor elk project staat ongeveer 40 uur (8 weken). Diverse bedrijven zijn de opdrachtgevers voor de projecten. De samenwerking met bedrijven en het vervolgonderwijs is heel belangrijk op het Technasium.

Je werkt in projecten waar je werkt aan vaardigheden als onderzoeken en ontwerpen, maar ook samenwerken, plannen, taken verdelen en creatieve oplossingen bedenken zijn vaardigheden die volop ontwikkeld worden. Het vak O&O is een examenvak en kan tot en met 5 havo en 6 vwo
gevolgd worden. Wedstrijden, bedrijfsbezoeken en practica maken onderdeel uit van dit uitdagende programma.

Voor wie?
Om voor Technasium in aanmerking te komen, heb je van de basisschool een duidelijk havo of vwo-advies nodig. We kijken echter niet alleen naar je cijfers maar ook naar je motivatie, doorzettingsvermogen en je studiehouding. Een motivatiebrief en een intakegesprek zijn daarom onderdeel van de selectieprocedure. Na inschrijving ontvang je zo spoedig mogelijk een uitnodiging voor een gesprek.

Kosten
Er zijn extra kosten voor Technasium-leerlingen voor materialen en excursies. Deze kosten zijn € 150,- per jaar.

Opgeven?
Wil je je opgeven voor het technasium? Dat kan als je een havo of vwo advies krijgt van de basisschool mag je je hiervoor inschrijven. Vul dit in op het aanmeldformulier dat je via de basisschool heb ontvangen of download de folder via de site.